CIAO ITALIA RECEPTEK

PANZANELLA
Hozzávalók 2 fő részére:
Saláta:
- fél paradicsom felkockázva
- 7 szem oliva bogyó
- uborka felkockázva
- megyed lilahagyma felaprítva
- friss bazsalikom
Öntet:
- 3-4 csipet só, 2 csipet bors, 2 kiskanál olíva olaj, 2 kiskanál balzsamecet
Kruton kockák:
- 2 szelet kenyér, 1 evőkanál olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, csipet só
Elkészítés:
- A salátához a paradicsomot és az uborkát felkockázom, az olíva bogyót 3-4 cikkbe vágom, a lilahagymát vékonyan felszeletelem. A bazsalikom leveleket egészben hagyom vagy kézzel durvára tépkedem. A feldolgozott zöldségeket vegyítem egy tálban és összekeverem az előre kikevert balzsamecetes öntetettel.
- Kruton: Az olíva olajjal nyakon öntöm a felkockázott kenyeret, sózom egy és serpenyőben megpirítom.
- Az utolsó percben beleszórom a felaprított fokhagymát is.
- A krutont csak tálalás előtt halmozzuk a saláta tetejére, ne hogy elázzon.
RICOTTÁVAL TÖLTÖTT CANNELLONI, PARMEZÁNOS BESAMELLEL
Hozzávalók 2 fő részére:
- 6 cső canelloniTöltelék:
- 200 g ricotta
- 1 evőkanál olíva olaj
- fél paradicsom
- só, bors, oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem vagy baby spenót
Besamel:
- Bacon kockák, 2 kiskanál vaj, 1 evőkanál liszt, másfél bögre tej, só, bors, szerecsendió, parmezán
Elkészítés:
- Töltelék: A paradicsomot felkockázom, a petrezselymet és a fokhagymát felaprítom, majd az egészet egy tálban összekeverem a ricottával és az olíva olajjal.
- Sózom, borsozom, és ízlés szerint adok hozzá oregánót.
- A cannellonikat megtöltöm a töltelékkel és elhelyezem őket egy jénaiban.
- A besamel elkészítése következik:
- Egy főzőedényben felhevítem a vajat és a bacont magas lángon majd elkeverem benne lassú tűzön a lisztet. Vigyázok, be ne csomósodjon!
- Ha már habosodik, jöhet hozzá a tej és a fűszerek.
- Pár perc után belekeverem a reszelt parmezánt, megkóstolom, és ha szükséges pótlom a hiányzó fűszereket.
- Ha kellő mértékben besűrűsödött, leöntöm vele a cannellonikat a jénaiban.
- A töltött tésztákat lefedem alufóliával és 20 percig, 210 fokra előmelegített sütőben sütöm (alsó-felső fokozat).
- 20 perc után leveszem a fóliát a tetejéről és pirítom további 10 percig a sütőben.
- Melegen tálalom!
SALTIMBOCCA DI POLLO CON PROSCIUTTO
Hozzávalók 2 főre:
- 200 g csirkemell filé szeletekre vágva
- só, bors
- zsálya levél
- prosciutto szeletek
- 2 kiskanál vaj
- fehérbor 5 cl
- zöldség alaplé 5 cl
- 1 gerezd fokhagyma
- vegyes saláta köret
Elkésztés:
- A csirkemelleket sózom, borsozom.
- A hús szeletek egyik oldalát fokpiszkálóval rátűzdelt prosciuttóval és a zsályával fedem.
- A főzőedényben felolvasztom a vajat és a csirkemellek mind két oldalát (2-2 perc) lepirítom. A zsályás felükkel kezdem.
- Kiveszem a húsokat (pihenni egy tálban) és a főzőedénybe dobok egy gerezd zúzott fokhagymát és még 1 kiskanál vajat (ha szükséges). Ha felforrósodott adjuk hozzá a bort, alaplét és addig forraljuk, míg állaga kissé besűrűsödik.
- A húsokat visszahelyezem és étkezésig lefedem.
- Friss salátával tálalom.
PANNA COTTA GYÜMÖCS ÖNTETTEL
Hozzávalók 2 fő részére:
Krém réteg:
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- fél kiskanál bourbon vanília
- 1 csipet só
- lapzselatin
- 2 kiskanál kristálycukor
Öntet:
- 100 g eper vagy egyéb piros gyümölcs
- friss bazsalikom levél
- fél kk pektin
- 1 kk citromlé
- 1 kk kristálycukor
Elkészítés:
- A lapzselatint hideg vízbe áztatom 10 percre.
- A tejet, tejszínt, vaníliát, sót, kristálycukrot felforralom egy főzőedényben.
- Lehúzom a tűzről és elkeverem benne a beáztatott, kinyomkodott lapzselatint (víz nélkül!).
- 2 díszpohárba töltöm a krémet.
- Míg a hűtőben hűl, elkészítem az epres, bazsalikomos öntetet:
- 100 g gyümölcsöt felforralok a citromlével, cukorral, bazsalikom levelekkel, majd hozzáadom a pektint és besűrűsödésig főzöm közepes lángon.
- Tálalás előtt a kihűlt öntetet a krém tetejére halmozom.
Jó étvágyat kívánunk!
További kurzusokért vagy ajándékutalványért katt: www.chefpremiere.hu