CIAO ITALIA RECEPTEK


PANZANELLA

Hozzávalók 2 fő részére:

Saláta:

  • fél paradicsom felkockázva
  • 7 szem oliva bogyó
  • uborka felkockázva
  • megyed lilahagyma felaprítva
  • friss bazsalikom


Öntet:

  • 3-4 csipet só, 2 csipet bors, 2 kiskanál olíva olaj, 2 kiskanál balzsamecet


Kruton kockák:

  • 2 szelet kenyér, 1 evőkanál olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, csipet só

Elkészítés:

  • A salátához a paradicsomot és az uborkát felkockázom, az olíva bogyót 3-4 cikkbe vágom, a lilahagymát vékonyan felszeletelem. A bazsalikom leveleket egészben hagyom vagy kézzel durvára tépkedem. A feldolgozott zöldségeket vegyítem egy tálban és összekeverem az előre kikevert balzsamecetes öntetettel.
  • Kruton: Az olíva olajjal nyakon öntöm a felkockázott kenyeret, sózom egy és serpenyőben megpirítom.
  • Az utolsó percben beleszórom a felaprított fokhagymát is.
  • A krutont csak tálalás előtt halmozzuk a saláta tetejére, ne hogy elázzon.


RICOTTÁVAL TÖLTÖTT CANNELLONI, PARMEZÁNOS BESAMELLEL

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 6 cső canelloniTöltelék:
  • 200 g ricotta
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • fél paradicsom
  • só, bors, oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem vagy baby spenót


Besamel:

  • Bacon kockák, 2 kiskanál vaj, 1 evőkanál liszt, másfél bögre tej, só, bors, szerecsendió, parmezán

Elkészítés:

  • Töltelék: A paradicsomot felkockázom, a petrezselymet és a fokhagymát felaprítom, majd az egészet egy tálban összekeverem a ricottával és az olíva olajjal.
  • Sózom, borsozom, és ízlés szerint adok hozzá oregánót.
  • A cannellonikat megtöltöm a töltelékkel és elhelyezem őket egy jénaiban.
  • A besamel elkészítése következik:
  • Egy főzőedényben felhevítem a vajat és a bacont magas lángon majd elkeverem benne lassú tűzön a lisztet. Vigyázok, be ne csomósodjon!
  • Ha már habosodik, jöhet hozzá a tej és a fűszerek.
  • Pár perc után belekeverem a reszelt parmezánt, megkóstolom, és ha szükséges pótlom a hiányzó fűszereket.
  • Ha kellő mértékben besűrűsödött, leöntöm vele a cannellonikat a jénaiban.
  • A töltött tésztákat lefedem alufóliával és 20 percig, 210 fokra előmelegített sütőben sütöm (alsó-felső fokozat).
  • 20 perc után leveszem a fóliát a tetejéről és pirítom további 10 percig a sütőben.
  • Melegen tálalom!


SALTIMBOCCA DI POLLO CON PROSCIUTTO

Hozzávalók 2 főre:

  • 200 g csirkemell filé szeletekre vágva
  • só, bors
  • zsálya levél
  • prosciutto szeletek
  • 2 kiskanál vaj
  • fehérbor 5 cl
  • zöldség alaplé 5 cl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vegyes saláta köret

Elkésztés:

  • A csirkemelleket sózom, borsozom.
  • A hús szeletek egyik oldalát fokpiszkálóval rátűzdelt prosciuttóval és a zsályával fedem.
  • A főzőedényben felolvasztom a vajat és a csirkemellek mind két oldalát (2-2 perc) lepirítom. A zsályás felükkel kezdem.
  • Kiveszem a húsokat (pihenni egy tálban) és a főzőedénybe dobok egy gerezd zúzott fokhagymát és még 1 kiskanál vajat (ha szükséges). Ha felforrósodott adjuk hozzá a bort, alaplét és addig forraljuk, míg állaga kissé besűrűsödik.
  • A húsokat visszahelyezem és étkezésig lefedem.
  • Friss salátával tálalom.


PANNA COTTA GYÜMÖCS ÖNTETTEL

Hozzávalók 2 fő részére:

Krém réteg:

  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • fél kiskanál bourbon vanília
  • 1 csipet só
  • lapzselatin
  • 2 kiskanál kristálycukor

Öntet:

  • 100 g eper vagy egyéb piros gyümölcs
  • friss bazsalikom levél
  • fél kk pektin
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk kristálycukor

Elkészítés:

  • A lapzselatint hideg vízbe áztatom 10 percre.
  • A tejet, tejszínt, vaníliát, sót, kristálycukrot felforralom egy főzőedényben.
  • Lehúzom a tűzről és elkeverem benne a beáztatott, kinyomkodott lapzselatint (víz nélkül!).
  • 2 díszpohárba töltöm a krémet.
  • Míg a hűtőben hűl, elkészítem az epres, bazsalikomos öntetet:
  • 100 g gyümölcsöt felforralok a citromlével, cukorral, bazsalikom levelekkel, majd hozzáadom a pektint és besűrűsödésig főzöm közepes lángon.
  • Tálalás előtt a kihűlt öntetet a krém tetejére halmozom.


Jó étvágyat kívánunk! 

További kurzusokért vagy ajándékutalványért katt: www.chefpremiere.hu