ARGENTIN RECEPTEK



BROCHETA - ARGENTIN GRILL NYÁRS

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 150 g marhahús
  • Hús pác: 2 kiskanál olíva olaj, fél kiskanál só, harmad kiskanál bors, 2 csipet őrölt pirospaprika
  • Negyed kaliforniai paprika
  • 8 szem aszalt szilva

Elkészítés:

  • A marhahús inas részeit eltávolítom, majd felkockázom (ideális esetben max. 16 db).
  • A pác hozzávalóit kimérem egy kistálban, beleforgatom a hús kockákat és félreteszem.
  • A paprikát maximum a húskockák átmérőjével azonos darabokra vágom.
  • Összeállítom a grill kompozíciót két nyárson:
    paprika - szilva - hús - paprika - szilva - hús stb. míg el nem fogy minden.
  • Kb. 15-16 percig sütöm grillen, majd frissen tálalom a sült hagymával, burgonyával.


TEPSIS BURGONYA

  • 150 g burgonya / fő
  • fél hagyma / fő
  • 2 evőkanál olívaolaj, bors, rozmaringos só

Elkészítés:

  • A burgonyát és a hagymát negyedelem.
  • A hagyma gerezdjeit szétszedem és összekeverem a burgonyával és a fűszerekkel egy kerámia tálban.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon (alsó felső) sütöm arany barnára kb. 25 perc alatt.


CIMICHURRI

Hozzávalók (2 fő részére):

  • 7 g petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 kiskanál hideg víz
  • csipet só
  • csipet bors
  • csipet cayenne

Elkészítés:

  • A petrezselymet és a fokhagymát finomra aprítom.
  • A hozzávalókat kikeverem egy tálban. Ízlés szerint tovább fűszerezem.


EMPANADA ARGENTINA

Hozzávalók (4 batyuhoz):

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • fél hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • negyed kaliforniai paprika
  • 100 g darált marhahús
  • fél kiskanál só
  • negyed kiskanál bors
  • fél kiskanál oregánó
  • harmad kiskanál cayenne (csípős!)
  • fél kiskanál őrölt pirospaprika
  • 50 cl alaplé
  • 1 főtt tojás
  • 4 szem olíva bogyó

Elkészítés:

  • A hagymát, fokhagymát és kaliforniai paprikát felaprítom,
  • Egy serpenyőben kevés olíva olajon üvegesre főzöm a felkockázott hagymát, félúton hozzáadom a fokhagymát és a kaliforniai paprikát.
  • Hozzáadom a húst és rögtön fűszerezem. Vigyázok, ne hogy túl csípős legyen.
  • Pár perc elteltével felöntöm az alap lével és tovább főzöm, míg elfogy a leve.
  • A tészta betöltéséig félreteszem a ragút (a tojással és olíva bogyóval együtt) egy kistálban, hogy kihűljön.


KARAMELLIZÁLT HAGYMÁVAL TÖLTÖTT EMPANADA

Hozzávalók (2 batyuhoz):

  • 80 g karamellizált hagyma
  • 4 db szárított paradicsom (olajban áztatott)


EMPANADA TÉSZTA

Hozzávalók (6 adag):

  • 165 g finomliszt
  • 60 g vaj
  • 38 g meleg víz
  • 25 g tojás
  • fél kiskanál só
  • tojás sárgája a lekenéshez

Elkészítés:

  • Egy tálba mérem a lisztet, sót és a felkockázott hideg vajat és az egészet összemorzsolom.
  • Hozzáadom a vizet, tojást és labdává gyúrom.
  • Lisztezett alátéten hosszúkás hengert formázok belőle kézzel, melyet 6 egyenlő részre vágok.
  • A tenyeremben egyenként labdákat gyúrok belőle.
  • Nyújtófa segítségével vékony kör alakú tésztákat készítek belőlük lisztezett felületen.
  • Az empanada argentínákat (4 db) a marha ragu negyedével és egy negyed főtt tojással valamint 1 olíva bogyóval (félbevágva) töltöm a tészta egyik oldalára helyezve, majd a tészta másik oldalát ráhajtom és a széleket alaposan lenyomkodom. Legvégül egyszerű fonatot készítek ujjaimmal a tészta egymásra történő befelé hajtásával.
  • Az utolsó két empanadát 40 g karamellizált hagymával, a sajt felével és 2 szárított paradicsommal töltöm.
  • A kész tésztákat lekenem a tojással, 5 percet pihentetem, majd újra lekenem őket.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített 180 fokos (alsó felső) sütőben sütöm az empanadákat arany barnára (25 perc)


DULCE DE LECHE POHÁRDESSZERT

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 g keksz
  • 1 kiskanál kókuszreszelék

  • 60 g tejszín (30%)
  • fél kiskanál vaníliás cukor
  • 40 g mascarpone
  • 1 szelet banán

  • 60 g tejszín (30%)
  • 40 g mascarpone
  • 50 g dulce de leche

Elkésztés:

· A ledarált kekszet összekeverem a kókuszreszelékkel és elosztom két díszpohár aljában.

· A banánt villával összetöröm egy tálkában, majd ráöntöm az egyik adag tejszínt, a vaníliás cukrot és az egyik adag mascarponét és miután az egészet homogénné kevertem, elosztom a két pohárban a keksz rétegek tetején. (Vigyázzunk, ne hogy túlkeverjük a tejszínt).

· A második adag tejszínben és mascarponéban pedig elkeverem a dulce de lechét és zárom a pohárdesszerteket.

· Étkezésig hűtőben tárolom.

· Tálalás előtt pirított kókusz chips-el díszítem. 


Jó étvágyat kívánunk! 

További kurzusokért vagy ajándékutalványért katt: www.chefpremiere.hu