ARGENTIN RECEPTEK

BROCHETA - ARGENTIN GRILL NYÁRS
Hozzávalók 2 fő részére:
- 150 g marhahús
- Hús pác: 2 kiskanál olíva olaj, fél kiskanál só, harmad kiskanál bors, 2 csipet őrölt pirospaprika
- Negyed kaliforniai paprika
- 8 szem aszalt szilva
Elkészítés:
- A marhahús inas részeit eltávolítom, majd felkockázom (ideális esetben max. 16 db).
- A pác hozzávalóit kimérem egy kistálban, beleforgatom a hús kockákat és félreteszem.
- A paprikát maximum a húskockák átmérőjével azonos darabokra vágom.
- Összeállítom a grill kompozíciót két
nyárson:
paprika - szilva - hús - paprika - szilva - hús stb. míg el nem fogy minden. - Kb. 15-16 percig sütöm grillen, majd frissen tálalom a sült hagymával, burgonyával.
TEPSIS BURGONYA
- 150 g burgonya / fő
- fél hagyma / fő
- 2 evőkanál olívaolaj, bors, rozmaringos só
Elkészítés:
- A burgonyát és a hagymát negyedelem.
- A hagyma gerezdjeit szétszedem és összekeverem a burgonyával és a fűszerekkel egy kerámia tálban.
- Előmelegített sütőben 200 fokon (alsó felső) sütöm arany barnára kb. 25 perc alatt.
CIMICHURRI
Hozzávalók (2 fő részére):
- 7 g petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál vörösborecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 kiskanál hideg víz
- csipet só
- csipet bors
- csipet cayenne
Elkészítés:
- A petrezselymet és a fokhagymát finomra aprítom.
- A hozzávalókat kikeverem egy tálban. Ízlés szerint tovább fűszerezem.
EMPANADA ARGENTINA
Hozzávalók (4 batyuhoz):
- 2 evőkanál olíva olaj
- fél hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- negyed kaliforniai paprika
- 100 g darált marhahús
- fél kiskanál só
- negyed kiskanál bors
- fél kiskanál oregánó
- harmad kiskanál cayenne (csípős!)
- fél kiskanál őrölt pirospaprika
- 50 cl alaplé
- 1 főtt tojás
- 4 szem olíva bogyó
Elkészítés:
- A hagymát, fokhagymát és kaliforniai paprikát felaprítom,
- Egy serpenyőben kevés olíva olajon üvegesre főzöm a felkockázott hagymát, félúton hozzáadom a fokhagymát és a kaliforniai paprikát.
- Hozzáadom a húst és rögtön fűszerezem. Vigyázok, ne hogy túl csípős legyen.
- Pár perc elteltével felöntöm az alap lével és tovább főzöm, míg elfogy a leve.
- A tészta betöltéséig félreteszem a ragút (a tojással és olíva bogyóval együtt) egy kistálban, hogy kihűljön.
KARAMELLIZÁLT HAGYMÁVAL TÖLTÖTT EMPANADA
Hozzávalók (2 batyuhoz):
- 80 g karamellizált hagyma
- 4 db szárított paradicsom (olajban áztatott)
EMPANADA TÉSZTA
Hozzávalók (6 adag):
- 165 g finomliszt
- 60 g vaj
- 38 g meleg víz
- 25 g tojás
- fél kiskanál só
- tojás sárgája a lekenéshez
Elkészítés:
- Egy tálba mérem a lisztet, sót és a felkockázott hideg vajat és az egészet összemorzsolom.
- Hozzáadom a vizet, tojást és labdává gyúrom.
- Lisztezett alátéten hosszúkás hengert formázok belőle kézzel, melyet 6 egyenlő részre vágok.
- A tenyeremben egyenként labdákat gyúrok belőle.
- Nyújtófa segítségével vékony kör alakú tésztákat készítek belőlük lisztezett felületen.
- Az empanada argentínákat (4 db) a marha ragu negyedével és egy negyed főtt tojással valamint 1 olíva bogyóval (félbevágva) töltöm a tészta egyik oldalára helyezve, majd a tészta másik oldalát ráhajtom és a széleket alaposan lenyomkodom. Legvégül egyszerű fonatot készítek ujjaimmal a tészta egymásra történő befelé hajtásával.
- Az utolsó két empanadát 40 g karamellizált hagymával, a sajt felével és 2 szárított paradicsommal töltöm.
- A kész tésztákat lekenem a tojással, 5 percet pihentetem, majd újra lekenem őket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített 180 fokos (alsó felső) sütőben sütöm az empanadákat arany barnára (25 perc)
DULCE DE LECHE POHÁRDESSZERT
Hozzávalók 2 főre:
- 25 g keksz
- 1 kiskanál kókuszreszelék
- 60 g tejszín (30%)
- fél kiskanál vaníliás cukor
- 40 g mascarpone
- 1 szelet banán
- 60 g tejszín (30%)
- 40 g mascarpone
- 50 g dulce de leche
Elkésztés:
· A ledarált kekszet összekeverem a kókuszreszelékkel és elosztom két díszpohár aljában.
· A banánt villával összetöröm egy tálkában, majd ráöntöm az egyik adag tejszínt, a vaníliás cukrot és az egyik adag mascarponét és miután az egészet homogénné kevertem, elosztom a két pohárban a keksz rétegek tetején. (Vigyázzunk, ne hogy túlkeverjük a tejszínt).
· A második adag tejszínben és mascarponéban pedig elkeverem a dulce de lechét és zárom a pohárdesszerteket.
· Étkezésig hűtőben tárolom.
· Tálalás előtt pirított kókusz chips-el díszítem.
Jó étvágyat kívánunk!
További kurzusokért vagy ajándékutalványért katt: www.chefpremiere.hu